RadarURL
Published On: Tue, Nov 15th, 2016

În căutarea lui Logan: Citroen C-Elysee facelift primește o față nouă și un interior ceva mai tehnologizat

Construit de Citroen ca răspuns la acumularea de modele de buget în segmentul sedan B superior/C inferior, acolo unde se află și Dacia Logan, C-Elysee primește un facelift care-i asigură un nou suflu estetic și tehnologic pentru următorii trei ani.

Citroen-C-Elysee facelift 3Citroen a prezentat astăzi primele imagini oficiale cu versiunea facelift a lui C-Elysee, sedanul compact pe care marca franceză l-a lansat pe piață în 2012 cu scopul de a aduna cât mai mulți clienți care-și doresc un raport calitate/preț ridicat în segmentul C. 

Citroen C-Elysee este un sedan entry-level de segment compact, fiind considerat un rival direct al lui Fiat Tipo, Skoda Rapid și al fratelui Peugeot 301, construit pe aceeași platformă, modele care vor să rupă din cota de piață pe care o are Dacia Logan în zona mașinilor accesibile la limita segmentelor B și C.

Citroen C-Elysee facelift: date esențiale

● Modelul francez a fost vândut în 400.000 de exemplare de la lansare. Piețele sale principale au fost China, Turcia și Algeria.

● C-Elysee este produs în două uzine la nivel mondial: Vigo (Spania) și Wuhan (China).

● Zona frontală este cea mai afectată la restilizare, blocurile optice fiind acum lipite de grilă. Citroen susține că această modificare “oferă iluzia unei mașini mai late”. Același efect este invocat și în cazul zonei proiectoarelor de ceață.

● Noile lumini de zi LED au forma unei baghete așezate deasupra proiectoarelor. “Adaugă prestanță și estetică”, consiferă cei de la Citroen.

● În spate, stopurile oferă un desen interior luminos 3D.

● Jantele de 16 inch denumite San Diego oferă efect diamantat și completează cele două nuanțe exterioare noi care apar odată cu facelift-ul: Lazuli Blue și Aluminium Grey.

● La interior, principala noutate este display-ul touchscreen de 7 inch. Acesta găzduiește interfața pachetului Citroen Connect Radio (conexiunea cu telefonul, opțiunile multimedia, implicit interfețe Android Auto și Apple CarPlay), navigașia GPS Citroen Connect Nav și imaginile oferite de camera de marșarier.

● Dacă sistemul detectează conexiunea cu un telefon legat la internet, sistemul de navigație oferă informații în timp real din trafic, prognoza meteo, informații despre parcările din jur și prețul carburantului la benzinăriile din apropiere. Update-ul se face cu ajutorul unui software oferit de Citroen prin intermediul unui banal stick USB.

● Nicio diferență la nivelul spațiului oferit de C-Elysee. Portbagajul are 506 litri.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biletul zilei