RadarURL
Published On: Tue, Nov 15th, 2016

Nu prea ne pasă de mediu

Românii au înmatriculat peste 250.000 de maşini second-hand în perioada ianuarie – octombrie 2016, peste un sfert dintre acestea fiind Volkswagen.

muzeu-masini-rablaPopularitatea maşinilor second-hand este în continuă creştere în România, în ciuda faptului că programul Rabla are un succes peste aşteptări în acest an. Astfel, potrivit datelor oficiale furnizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), românii au înmatriculat 27.954 de maşini second-hand în luna octombrie, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cumulat, pe primele 10 luni ale anului, numărul de maşini second-hand înmatriculate a ajuns la 250.800 de unităţi, cu aproape 23% în plus comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Deloc surprinzător, Volkswagen continuă să fie în topul preferinţelor românilor, cu peste 71.000 de unităţi second-hand înmatriculate, echivalentul unei cote de piaţă de peste 28%. Pe următoarele locuri în top se află Opel, Ford şi BMW, însă cea mai puternică creştere este înregistrată în dreptul celor de la Audi, întrucât înmatriculările au crescut cu aproape 39%, la aproape 20.000 de unităţi. Clasamentul este completat de Skoda, Renault şi Mercedes, care au raportat de asemenea creşteri de până la 30%.

Anul viitor există toate şansele ca numărul înmatriculărilor de maşini second-hand să crească şi mai mult, ca urmare a faptului că timbrul de mediu a fost eliminat. Totuşi, pentru că eliminarea să intre efectiv în vigoare, legea trebuie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Biletul zilei