Editorial, Zona de confort

#zonadeconfort – Expresii importa(n)te

Expresii împrumutate – zona de confort – hashtag

Printre multele expresii împrumutate de dincționarul limbii române postdecembriste, alături de  #facesens,  #haitieri, #staysafe este și…  zona de confort.

Această  paradigimă ne-a scutit în acestă perioadă să ne scuzăm neputințele, lipsa de inițiativă, de atitudine sau de idei, doar pentru că, nu-i așa, erau… înafara zonei de confort.

Mărtusiresc că în repetate rânduri, alegerile mele nu au fost dintre cele mai potrivite pentru mine, fiind… înafara zonei de confort. Cumva, în ciuda instinctului de conservare, am ales ceea ce îmi aducea probleme, ce îmi complica viața, ce mă afunda în căi fără ieșire.

Calea cea bună este calea cea mai grea

Drumurile pe care le-am considerat bune nu a fost pentru mine cele mai bune. Calea corectă – pare-se – nu e niciodată cea ușoară. Și nici nu are cum –  când ai alegeri între mai multe soluții, calea cea bună este calea cea mai grea.

Și mai e ceva: atunci când ai alegeri împotriva propriei tale persoane, nu ai alternative. O alternativă presupune mai multe soluții bune, care finalmente să aibă  același efect, presupus pozitiv pentru tine.  Alegerile împotriva ta nu îți dau asemenea alternative.

Cu toate acestea, alegerile astfel făcute sunt cele care ne lasă seara când ajungem acasă să ne privim în oglindă, iar când ne privesc alții să nu lăsăm capul jos. Cred cu tărie că alegerile împotriva propriei tale persoane, și nu vorbesc aici mistic, vin să servească un scop, o finalitate, mai presus decât propria persoană. Și de multe ori, tocmai împotriva ei.

Până la urmă destinațiile fiecărei alegereri ne scriu în bloc destinul.

Alegerile cele mai grele sunt întodeauna atât de simple

E cumva invers decât în geometrie: acolo cel mai scurt drum dintre doua puncte e linia dreaptă; în viață, cel mai adesea, cel mai lung drum este tocmai linia dreaptă.

Ca o confesiune, la început de drum, îmi doresc să nu rămân în zona de confort. Și să nu ofer confort celor care vor vrea să-și risipească puținul timp liber alături de Zona de Știri.

Așadar, Zona de Știri nu va fi nicidecum o zonă de confort!  

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*