Zona bihoreană, Zona de Știri

Podul care face legătura între E60 și Valea Drăganului s-a surpat

Podul surpat în timp ce era reparat

Valea Drăganului

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră, derulate de Consiliul Județean Cluj, este cel care vizează reabilitarea și modernizarea Drumului Apusenilor (acesta include și podul surpat). Finanțarea se ridică la 130 de milioane de lei, fiind obținută prin Programul Operațional Regional, în 2018. Proiectul se află în plină desfășurare în aceste zile.

În data de 04 Mai, în timp ce munceau la consolidarea podului ce leagă E60 de Valea Drăganului, muncitorii firmei de construcții care execută lucrarea, au slăbit structura unui pilon de susținere a podului provocând surparea unei porțiuni, unul dintre utilaje rămânând blocat sub pod.

„Podul era în lucrări de consolidare și reparații, lucrarea fiind parte a proiectului – Drumul Apusenilor. Încă de la ultimele inundații acesta riscă să se prăbușească, fiind foarte deteriorat. Din păcate acesta a cedat tocmai când se încerca o supra betonare a structurii. În acest moment circulația pe pod este oprită, iar legătură între cele două localități, Valea Drăganului și Poieni, este posibilă pe o rută alternativă, care din păcate însă se face pe o singură bandă, această fiind prevăzută cu refugii. Am luat legătura cu RADP Cluj și aceștia au propus construirea unui pod provizoriu din tuburi, care va putea fi folosit până în momentul în care podul va fi reabilitat” a declarat pentru ziardecluj.ro primarul Gheorghe Boca.

Podul surpat pune în dificultate locuitorii din zona, fiind principala cale de acces între localitățile Valea Drăganului și Poieni. De asemenea, proprietarii de cabane din zonă sunt afectați de situația creată. Mulți dintre ei așteaptă relaxarea stării de urgență pentru a relua activitatea:

Sperăm că va fi reluat traficul pe pod cât mai repede. Noi trăim din turism și așteptăm 15 mai și revenirea turiștilor. Drumul ocolitor este greu accesibil și mult mai lung! Dorel ne-a încurcat încă o dată!” declară Maria M.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*